Kimberly-Clark е засегнат от предложен групов иск, заведен от жители на

...
Kimberly-Clark е засегнат от предложен групов иск, заведен от жители на
Коментари Харесай

Съдебно дело обвинява производителя на Kleenex Kimberly-Clark в замърсяване на град с PFAS химикали

Kimberly-Clark е обиден от препоръчан колективен иск, заведен от поданици на Кънектикът, живеещи покрай оборудване, където прави Kleenex, обвинявайки потребителя компания за артикули за замърсяване на парцелите и питейната им вода с токсични „ безконечни химикали “. за произвеждане на тъкани в завода си в Ню Милфорд. PFAS се изпускат във въздуха посредством димни комини и могат да обхванат в земята посредством хартиена наслойка, изхвърлена на близкото хранилище, се споделя в делото.

Говорител на Kimberly-Clark сподели, че компанията има вяра, че искът е „ безпочвен “. Те споделиха, че Kimberly-Clark не употребява PFAS в своите потребителски артикули в Съединени американски щати и възнамерява „ пламенно “ да се пази против обвиняванията.

PFAS са група от хиляди свързани химикали, използвани в стотици на потребителски и търговски артикули, в това число за произвеждане на водоустойчиви хастари за пелени, хартиени артикули, устойчиви на петна облекла и козметика. PFAS се свързват с рак и хормонална дисфункция и постоянно се н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР